VOLG JIJ JE EIGEN STROOM?

 

Ken jij je eigen stroom? Weet jij wat het ultieme is van het goddelijke dat in het diepste van je wezen leeft? Ontrafel je innerlijk en ontdek waarvoor je hier bent, wat je diepste wensen zijn en breng je grootste dromen tot leven in je lichaam.

In de maanden na het stopzetten van het team van Het Huis van Licht en het opgeven van mijn dromen, mijn visie, mijn optimisme, hoop, geloof en vertrouwen leek het voor mij onmogelijk om besluiten te nemen. Ondertussen was precies dat wat voortdurend van mij gevraagd werd. Knopen doorhakken, stappen nemen en door blijven bewegen. En dat is niet meer veranderd, en, zoals ik nu nog dieper besef, ook nooit anders geweest. Ik ben het die aan het roer staat van mijn leven, ik ben de dirigent. Toch kies ik om de leiding uit handen te geven en mijn gebruikelijke manier van leiden achter me te laten. Ik kies liefde als de enige mogelijkheid. Nog meer volg ik nu (mijn) essentie en zie hoe manifestatie van wat ik wens moeiteloos kan zijn. Steeds dichter kom ik bij mijn eigen stroom en bij het diepste waarvoor ik hier ben, waardoor elk besluit matcht met wie ik ben, in mijn kern en in mijn eigen stroom.

Tijdens de retreat Universele Vrede (3-9 september) in Zwitserland kon ik samen met de intieme groep deelnemers contact maken met niet-eigen bronnen. Stromen in jezelf die verdacht veel lijken op iets dat jij wil. Maar vaak genoeg blijkt die stroom iets anders te zijn. Stevig kan bijvoorbeeld in je bewustzijn staan hoe jij de vooroordelen van je ouders probeert te bewijzen en er alles voor over hebt om dat te doen waardoor je hun liefde, en met name die van je moeder, kunt bemachtigen. Word je je daarvan bewust, dan kom je opnieuw dichter bij jouw unieke stroom. Wat heb jij over voor de liefde van je moeder?

Op de laatste dag van de retreat klommen we 650 meter naar de oorsprong van de Inn. Daarboven liggen ook de bronnen van de Rijn en de Po. Onderweg naar het kratermeer maakte ik opnieuw contact met mijn eigen stroom en ontdekte ik dat op het vlak van relatie, intimiteit en seksualiteit ik gedacht heb dat het openen voor meerdere intieme relaties mijn stroom was. Een intens verlangen naar de intensiteit en vrijheid van samensmelting tot en met het lichaam, waar en wanneer zich dat van nature opent in een ontmoeting. Wat is mijn stroom? Wat matcht met het meest subtiele van wie ik ben en waarvoor ik hier ben? De keuze die daar tevoorschijn kwam heb ik niet willen zien: in die diepte is het mijn eigen wens om met één partner te zijn en de heilige houder van dat samenzijn te verdiepen tot op het bot. In elke andere verbinding is vriendschap of samenwerking voldoende als keuze om de hele potentie daarvan op aarde neer te zetten. Wat een toegeving. Al klimmend opent dit besef steeds dieper in mijn lichaam en ga ik de bevrijding voelen van dit besluit. Een definitief einde aan het zoeken buiten mijzelf en daarmee een onwrikbaar commitment aan mezelf en wat ik hier kom doen. In mij opent liefde in een onvoorwaardelijkheid die ik nog niet eerder had ervaren. Dankbaar betreed ik het plateau waar het heldere groenblauwe kratermeer, de oorsprong van de stroom, zich bevindt. Ik vind de oorsprong van mijn stroom in mijzelf.

En nu kies ik om vorm te geven aan dat waarvoor ik hier ben: als jij dat wil dan begeleid ik je met passie en in liefde naar de belichaming van je ware zelf. De onmetelijke kracht die in je besloten ligt kan met jouw keuzes en stappen vrijkomen. Vind je de goddelijke stroom in jezelf, die uitlijning op je hoogst mogelijke potentieel, en is jou bekend waarvoor je hier bent dan is er een oneindige hoeveelheid energie beschikbaar om daar vorm aan te gaan geven. Zelfs al denk je te weten waarvoor je hier bent en wat je wil, dan nog is het de moeite waard om nog (maar) een keer dieper in jezelf te duiken. Om daar te ontdekken of wat je nu leeft en hoe je daarin aanwezig bent je nog dient of plaats kan maken voor iets nieuws? Iets dat nog dichter ligt bij wie jij bent? Of kun jij in precies dat wat je nu doet en waar je nu bent op een hele nieuwe manier aanwezig zijn? Door wat je doet van nog dieper in jezelf komen?

Wil jij de oorsprong van jouw stroom vinden? Wil je ontdekken waarvoor je hier bent? Wil je een stap nemen om te ontdekken waar je van nog dieper uit jezelf kunt komen? Doe dan mee aan de workshop Ontdek je levensdoel op 21 en 22 oktober. Het is mijn passie en grootste droom om mee te maken hoe jouw ware zelf en waarvoor je hier bent tot leven komen in je lichaam.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

ONTVANG NU HET
GRATIS E-BOOK!

 

OEFENING IN VERTROUWEN

Met deze oefening in vertrouwen neem je op eigen kracht stappen om vertrouwen binnenin jezelf terug te vinden en te herstellen.

You have Successfully Subscribed!