Selecteer een pagina

Als het ‘wij’ door je heen komt – tempel van licht

Dagboekbericht – 1 december 2018

Gisteravond was ik voor het eerst sinds een tijdje vrij. Een hele avond alleen in stilte. Na nog wat klusjes in huis ben ik in het donker op de bank gaan liggen en heb mijn ogen gesloten, zonder plan of verwachting. De beweging van de afgelopen weken en dagen zet door. De oude ik-structuren die nog actief zijn in mij worden doordrongen door het zogenaamde verlichte wij bewustzijn. De ‘Boeddha staat’ of de ‘verlichte wij staat’ betekent dat je niet meer voor jezelf leeft. De wens om voorbij mezelf te komen en (weer) voor het geheel te gaan leven heb ik aan het begin van dit jaar uitgesproken. Dat het deze vorm aan zou nemen had ik niet verwacht. En, aan het einde van de zomer herinnerde ik mij dat ik diep van binnen weet dat het voor dit leven mijn zuivere wens is te ervaren dat er geen belang meer is bij mijn aanwezigheid op aarde. Dat ik meemaak dat ik niets meer hoef op te ruimen, goed te maken of in te lossen en dus niet hoef terug te komen om me daarmee bezig te houden. Ik verlaat de cyclus van vele levens en incarnaties. En in die keuze kan het zijn dat ik in dit leven, met vele anderen samen, mee ga maken dat mijn/het hele licht door mijn lichaam en persoonlijkheid heen zijn. Dat noem ik de geïntegreerde mens. Ik integreer het licht, en, dat gebeurt niet alleen in mij, maar synchroon door alles en iedereen heen.

In de letterlijke en figuurlijke stilte, de leegte, opende zich gisteravond heel geleidelijk een beeld van wat nu aan het integreren is. Niet alleen in mij maar in het collectieve bewustzijn, door alle mensen en de aarde heen. Het zag eruit als een immense oneindige ruimte van licht waar in een netwerk van bewustzijn alles met elkaar verbonden is. Natuurlijk ken ik dat principe maar nu was/is er geen onderscheid, geen afscheiding meer. Ik sta niet meer op mijzelf, eenzaam en geïsoleerd. Hoewel dat natuurlijk nooit anders geweest is had ik mij in bewustzijn losgemaakt en door vele traumatische en overweldigende ervaringen de controle in handen genomen. De optelsom van al die uiterst pijnlijke en intense ervaringen waar ik als slachtoffer en als dader heb meegemaakt wat niemand mee wil maken, gedaan heb wat niemand op zijn geweten wil hebben, lossen nu op, of betere gezegd, ze integreren.

Met de integratie verdwijnen de pijnlijke ervaringen niet als iets dat is weggestopt of genegeerd (ik heb het een plek gegeven) maar lossen als het ware op in wie je bent zoals een suikerklontje in een kop thee. In de pixar-disney film ‘Inside Out’ kun je dat prachtig zien. Herinneringen blijven eerst in een immense bibliotheek totdat ze in een kloof vallen waar ze uiteindelijk oplossen. Herdenken hoeft dan niet meer. En ziekte, pijn, lijden, tekort, angst, strijd, hoogmoed, arrogantie en haat maken letterlijk geen onderdeel meer uit van hét bewustzijn. Het is dan niet vrede die geen oorlog is maar werkelijk innerlijke vrede die niets te maken heeft met wat er in de buitenwereld (nog) gebeurt. In de uitstraling daarvan zal in resonantie alles in vrede komen. Als genoeg mensen zo ver geïntegreerd zijn dan gaan van nature steeds meer mensen wakker worden. En dat is precies wat er nu al aan het gebeuren is.

En ook zag en zie ik hoe in dit lichtveld alle ideeën, projecten en plannen die vanuit het verleden komen (vanuit mijn ziel) oplossen. Dan blijft alleen nog maar het nu over. In die ruimte die leeg en tegelijk vol licht is. Daar waar de fysieke sensatie van de verbondenheid van alles is. Dat veld noem ik/noemen wij de tempel van licht. Geen gebouw of plek, niet jij alleen, maar één groot geheel van alles met als uitgangspunt het licht dat uit het niets, in de leegte, uit de bron ontspringt. Dat is pure creatie. Waar ik vanuit een verleden de zuivere creatieve impuls ombuig (vervorm) doorzie ik dat nu in mijzelf (en elk ander) en kan ik kiezen beschikbaar te zijn voor die impuls, die creatie, de roeping in het moment. Dat is dienstbaarheid. De roeping in het moment herkennen, volgen en vormgeven. Die kan heel concreet zijn: een cadeau kopen voor iemand, die klus in je huis afmaken, of een dagboekbericht schrijven. Ik volg de beweging en begin de vreugde en ontspanning, de rust en de stilte daarin te herkennen en omarmen.

Over dit dagboek

Regelmatig deel ik inzichten, ervaringen, informatie en belevenissen over het proces van openen in Levend Meesterschap, multidimensionaal leven, een nieuwe werkelijkheid en de terugkeer van het heilige op aarde. Ik geniet ervan om in de vibratie van het nieuwe te schrijven en hoop dat mijn woorden je inspireren.

En, ik merk dat in deze vorm aandacht geven aan wat er in mij nieuw tot leven komt heerlijk is om te doen. Ik zie dat ik daarmee voeding geef aan een breed draagvlak voor wat ik vurig wens tot leven te zien komen in de vorm en op aarde: een verlichte nieuwe mensheid. Veel lees- en voelplezier.

Chris Pouw

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

ONTVANG NU HET
GRATIS E-BOOK!

 

OEFENING IN VERTROUWEN

Met deze oefening in vertrouwen neem je op eigen kracht stappen om vertrouwen binnenin jezelf terug te vinden en te herstellen.

You have Successfully Subscribed!