Selecteer een pagina

Autonomie in eenheid – de afscheiding ontmantelt

Dagboek over Levend Meesterschap – dag 51

Het verlangen naar eenheid is in ieder mens aanwezig. Net als het verlangen naar autonomie, zelfbeschikking, weten wat je wil en eigenheid. Breng dat maar eens samen in jezelf. Daarvoor moet je de hele afscheiding opnieuw beleven. Onbewust en ook meer bewust is dat voor velen een flinke uitdaging. Vandaar dat heel wat pogingen zijn gedaan om manieren te verzinnen om deze stap uit de weg te kunnen gaan. Maar er is geen andere weg, en, juist deze weg brengt je in eenheid met de bron in en door jezelf heen. Als je kunt dan is het meer dan de moeite waard om deze stap aan te gaan.

Tijdens de reis naar Berlijn afgelopen weekend, met 6 volwassenen en 4 kinderen, bewogen we intensief door de afscheiding heen. Voel maar eens in jezelf de beweging van autonomie in eenzaamheid, isolement en de illusie van veiligheid naar de illusie van eenheid waarin je jezelf verliest in een soep van licht en liefde, niet meer weet wie je bent en wat waar is of wat jouw/de stroom is, én weer terug. Vaak genoeg heb je je in ware eenheid kunnen openen om teleurgesteld of afgewezen te worden of zelf die eenheid te verlaten of te vernietigen. Die herhaling van traumatische indrukken in dader- en slachtofferschap in het verliezen van eenheid staat aan de wortel van de afscheiding. Een verscheuring door de dimensies heen die op vele plekken op aarde, en waarschijnlijk ook door jou heen, vorm aanneemt in strijd, dualiteit en vervormingen van het licht.

Met het heen en weer bewegen tussen die twee uitersten beweeg je door het midden van deze duale constructie heen. Je beweegt dwars door het duisterste van de afscheiding zelf en steeds meer aspecten daarvan kunnen aan het licht komen. Omdat het gaat om een grote verzameling ervaringen die niet opnieuw beleefd wilden worden raad ik je aan de tijd te nemen om een langere periode de afscheiding in je bewustzijn te houden en waar nodig wat vrijkomt ten diepste te ervaren, net zo lang tot de houder leeg is.

Wat ontdek jij in het midden? Wat komt er vrij als je tussen beide polen heen en weer beweegt? Wat gebeurt er als je vervolgens beide polen tegelijk voelt en ontdekt wat de weerstand is die hen beide in stand houdt? Wat is in jou de kern van de afscheiding? Daar, door die weerstand in het midden heen, is autonomie in eenheid. Daar staan je energetische begrenzingen als een huis en je voelt en weet voortdurend wat je heilige of hoogste keuzes zijn. Dan kun je moeiteloos in gezelschap zijn en hoef je, om jezelf in een illusie van autonomie te blijven voelen, jezelf niet langer af te scheiden van je ware wezen en de bron. Want dat is wat er gebeurt.

Zodra autonomie in het gedrang lijkt te komen breng je jezelf in die illusie van autonomie die eigenlijk eenzaamheid of isolement is. De autonomie die je beschermde was al bij voorbaat afgescheiden. In die beweging scheid je jezelf opnieuw af van de bron. Als je er voorbij bent daar de ander, de ervaring, de wereld of God de schuld van te geven dan ontdek je hoe je het steeds opnieuw zelf bent die je ware autonomie uit handen geeft. Energetische begrenzingen, de moeiteloze en doorlopende energetische uitstraling van de werkelijkheid die jij wenst te ervaren, vallen uiteen, en voor je het weet geef je je macht en de verantwoordelijkheid in handen van iets of iemand anders.

Komt jouw aansluiting op en het samenvallen met de bron in stabiliteit dan keert alles binnenste buiten. Jouw aanwezigheid in ware autonomie in eenheid werkt inspirerend waardoor wie je ontmoet, in resonantie op jouw aanwezigheid, door de afscheiding heen de bron in zichzelf kan gaan vinden. Dan ontmoet je elkaar niet langer in afscheiding, strijd en vanuit eenzaamheid maar in de ware eenheid van de nieuwe 5D werkelijkheid.

Wat een schoonheid om met de groep van 10 mensen in Berlijn 3 dagen lang deze intensieve beweging te maken en te leren en ontdekken hoe het voelt om in autonomie in eenheid samen te leven en gehoor te geven aan essentie. Dat begint te lijken op een verlichte samenleving. Ik ervaar vervulling.

Over dit dagboek

Regelmatig deel ik inzichten, ervaringen, informatie en belevenissen over het proces van openen in Levend Meesterschap, multidimensionaal leven, een nieuwe werkelijkheid en de terugkeer van het heilige op aarde. Ik geniet ervan om in de vibratie van het nieuwe te schrijven en hoop dat mijn woorden je inspireren.

En, ik merk dat in deze vorm aandacht geven aan wat er in mij nieuw tot leven komt heerlijk is om te doen. Ik zie dat ik daarmee voeding geef aan een breed draagvlak voor wat ik vurig wens tot leven te zien komen in de vorm en op aarde: een verlichte nieuwe mensheid. Veel lees- en voelplezier.

Chris Pouw

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

ONTVANG NU HET
GRATIS E-BOOK!

 

OEFENING IN VERTROUWEN

Met deze oefening in vertrouwen neem je op eigen kracht stappen om vertrouwen binnenin jezelf terug te vinden en te herstellen.

You have Successfully Subscribed!