Selecteer een pagina

De illusie van relatie ontmantelt

Dagboek over Levend Meesterschap – 4 april 2018

Maandag kwam ik voor het laatst bij elkaar met de compacte groep mannen van de cursus man zijn in de nieuwe werkelijkheid. Direct opende in vloeibaarheid een diepe intimiteit en van daaruit afstemming op het nieuwe veld dat tot leven kwam. Het veld van relatie in elke vorm kwam levendig naar voren met meteen het gevoel en inzicht dat er een wezenlijke verandering/verschuiving ging gebeuren.

Eerst was het aan iedereen individueel om te ontdekken waarmee te stoppen in intieme relatie, vriendschap en samenwerking. Een diepgeworteld patroon met als basis het onvermogen van je ouders mm in intimiteit en liefde te delen. Om in pijn, verdriet, vreugde en extase aanwezig te blijven en zichzelf te tonen. Nu kun je kiezen en leren om in welke ervaring dan ook aanwezig en open te blijven, en dat is precies wat we met deze groep mannen doen. Ik stop met bijdragen (in de spirituele zin), een toegeving van de bovenste plank voor het spirituele ego. Geweldig hoe deze identiteit eist van de ander gezien te worden in hoe goed er wel niet wordt bijgedragen aan (ja, aan wat eigenlijk). En toen viel de identiteit uit elkaar. Wat een bevrijding.

Daarna volgde de gewoonte om gezien te worden door naar de visie van een ander te leven, die persoon in bevestiging van die visie als de enige waarheid op te hemelen en op een voetstuk te zetten en zo zelf geen contact te hoeven maken met de trauma’s die in de weg staan om weer samen te gaan vallen met de bron. Weg autonomie, weg eigen stroom, weg eigenheid, pro-activiteit, creativiteit, genialiteit en hallo afscheiding. Een vrijbrief om de pijn van afscheiding niet aan te gaan en in eenzaamheid in de afscheiding van de bron te hopen een sprankje via de ander te mogen ervaren. In die identiteit is het achter de schermen geen vriendelijk vragen maar een manipulatief eisen dat de ander jou voorgaat op weg naar de bron, je bij het handje neemt en bereid is jouw pijn voor jou te dragen. En ja, ze zijn er. Ook ikzelf ben bereid geweest maar juist dat houdt de hele creatie in stand. Juist daar is er geen ruimte om in energetische soevereiniteit te komen en autonomie te hervinden. Wat een toegeving. En ook hier, wat een bevrijding en hervinden van autoriteit en macht.

En dan niet te vergeten de verschuiving in en door mijzelf heen. Al heel lang weet ik zeker dat ik in dit leven ben om nieuwe vormen van samenwerking te ontdekken en initiëren. Om mensen uit te nodigen in samenwerkingsverbanden, organisatievormen en houders van allerlei soorten. Mijn enthousiasme, inspiratie en creatiekracht weten altijd mensen op de been te krijgen. En, dat was ik als duale ego persoonlijkheid die ertussen zat omdat het mij ontbrak aan reflectie en dus het kunnen ervaren van mijzelf. Zo kon ik samenwerking gebruiken als middel om mensen aan mij te binden en vast te houden zodat ik zeker was van toegang tot liefde en de bron. Deze constructie had ik al eens doorzien en dacht die achter mij te hebben gelaten maar nu kon ik nog dieper contact maken met de kern van deze creatie en besluiten: ik stop met samenwerken. Daarmee ontmantelt de oude manier en daarvoor neem ik nu tijd om de integratie toe te laten. Daarna zie ik wel hoe samenwerking al dan niet vorm aanneemt. Ik laat het aan de buitenwereld over mij te laten zien of en wanneer ik in samenwerking kom.

Na heel wat verdiepende en verhelderende stappen en zichten werd duidelijk dat de inhoud van het huidige relatie paradigma bestaat uit een onbewust misbruiken om tot een ervaring van jezelf, van liefde en van de bron te komen. En daar keerde alles binnenste buiten en kon met de volgende intenties opnieuw en tegelijk heel nieuw het veld voor heilige relatie tot leven komen:

Ik stop ermee de ander te misbruiken om mijzelf te kunnen ervaren.
Ik ben alleen/ik ben al-een/ik bén al een.
Ik ervaar mijzelf.

Met de integratie van deze intenties is er geen ander, is er geen verlangen of behoefte naar enig ander toe, geen eis naar een ander om jou iets te moeten geven omdat je alles in jezelf vindt. Dat is de sleutel tot vrede, onvoorwaardelijkheid, oordeelloosheid. Dan open je in de belichaming van licht en liefde. Je valt innerlijk samen de leegte, de stilte die God/het goddelijke is. Waarom zou je dan nog kiezen voor een relatie? Allen nog maar omdat jij dat wil. Dan wordt relatie een houder voor de manifestatie van het goddelijke op aarde. Dan is relatie heilig. Eerst in jezelf met jezelf, daarna met iedereen en alles.

Laat het heilige terugkeren op aarde en begin in jezelf.

Over dit dagboek

Regelmatig deel ik inzichten, ervaringen, informatie en belevenissen over het proces van openen in Levend Meesterschap, multidimensionaal leven, een nieuwe werkelijkheid en de terugkeer van het heilige op aarde. Ik geniet ervan om in de vibratie van het nieuwe te schrijven en hoop dat mijn woorden je inspireren.

En, ik merk dat in deze vorm aandacht geven aan wat er in mij nieuw tot leven komt heerlijk is om te doen. Ik zie dat ik daarmee voeding geef aan een breed draagvlak voor wat ik vurig wens tot leven te zien komen in de vorm en op aarde: een verlichte nieuwe mensheid. Veel lees- en voelplezier.

Chris Pouw

Ontvang Updates

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

ONTVANG NU HET
GRATIS E-BOOK!

 

OEFENING IN VERTROUWEN

Met deze oefening in vertrouwen neem je op eigen kracht stappen om vertrouwen binnenin jezelf terug te vinden en te herstellen.

You have Successfully Subscribed!