Selecteer een pagina

De school van de ziel is gesloten – ik stop met lesgeven

Dagboekbericht – 26 november 2018

Vrijdag besloot ik in een ontmoeting te stoppen met lesgeven. Opnieuw koos ik volledig tot stilstand te komen in de manier waarop ik tot dan toe vorm had gegeven aan mijn blauwdruk. Informatie, inzichten, ervaringen en innerlijk weten delen en overdragen is mijn natuur. Hoe ik dat deed is vrijdag (opnieuw) gestopt).

Inmiddels ken ik dit soort stops en weet ik dat het er niet om hoeft te gaan ook daadwerkelijk ermee op te houden. Dat kan en mag wel maar ik hoef het niet zelf te zijn die op eigen kracht de vorm verandert of stopt. Met mijn innerlijke keuze en transformatie verandert het zichzelf ook in ‘de buitenwereld’. Met het werkelijke stoppen van een oude manier kan de volledige ontmanteling van hoe iets gedaan werd tot dat moment doorgevoerd worden. Lange tijd heb ik lesgegeven in de school van de ziel denkende dat het over essentie ging. Natuurlijk kwam vaak genoeg essentie op de voorgrond maar steeds nam de ziel (mijn ziel) het weer over en maakte er iets ouds van. Een herhaling, een ritueel, een mysterieschool, tovenarij of alchemie. Alles om de leegte op te vullen met spectaculaire ervaringen en grote gevoelens. Nu kies ik om zoveel ik kan leeg te zijn en zie ik waar ik nog de gewoonte heb om te proberen die leegte ergens mee te vullen.

Nu de school van de ziel sluit hoeft dat niet meer waardoor alles in eenvoud komt en ik ontspan in de leegte. En wat heb ik met vele mensen veel geleerd in die goede oude school. Duizenden jaren leren met ‘mijn ziel onder mijn arm’. door vele incarnaties heen zoekend, worstelend en herhalend. Maar nu is die school gesloten. En wat een puinhoop is het hier en daar geworden. De honden lusten er geen brood van. Steeds ben ik teruggekomen en heb ik daar niet voorbij kunnen bewegen. Ik kwam om het verleden te herstellen of goed te maken. In de illusie van schuld, zonde en goed en slecht. Nu kan ik daar voorbij komen en doorbewegen.

Dat de school van de ziel sluit wil niet zeggen dat de ziel geen aandacht meer krijgt. Het is wezenlijk jezelf in je ziel te kennen. Met die kennis kan je ziel integreren, deel worden van wie je bent, en niet langer onbewust blijven. Dat huiswerk heb je te doen want alleen in dat weten en met die integratie zul je vrij zijn om nieuwe keuzes te maken. Om niet langer in de herhalende patronen van de ziel te blijven hangen en zodoende een uitweg te vinden uit de cyclus ofwel de gevangenis.

En daar voorbij bewegend startte gisteren tijdens de workshop Integreer je licht de School van Licht. Voordat je in dit leven kwam ben je voorbereid op je missie. Je leerde over je hogere bedoeling. Bij je incarnatie, geboorte en in je vroege leven ben je in de herhaling gevallen van de cycli van je ziel en vergeten waarvoor je hier bent. Je voorbereiding in de School van Licht is uit je herinnering verdwenen. De zin van je bestaan als mens, het waarom voor je incarnatie, is ondergesneeuwd in de overweldigende manifestaties van levenservaringen vanuit de verwondingen van je ziel. De trauma’s die je ziel heeft gekozen in dit leven uit te willen werken. Als je doorziet dat die herhaling kan stoppen dan word je beschikbaar en dienstbaar en kan de herinnering aan je bedoeling terugkeren. En dat is waar de School van Licht over gaat: beseffen dat je alles al weet. Dat alle kennis die jouw dient in het vormgeven aan je bedoeling als potentie in je opgeslagen ligt.

Stap je uit de cycli van je ziel dan begint het grote herinneren van wie je in essentie bent. Vast en zeker heb je net als ik onderweg al glimpen opgevangen en zal wie je bent in het licht en wat je hier komt doen geen grote verrassing zijn. Meestal is het voor jou zo natuurlijk dat je het niet herkend als een gave of een uniek. Dat kan/heeft iedereen toch? Met de integratie is jouw licht niet langer een potentieel dat onbewust tot uitdrukking komt maar een natuurlijk gegeven. Je uitstraling is vanzelf licht in de trilling van jouw unieke blauwdruk. Het is niet langer een slapend potentieel maar actief en is precies dat jouw uitstraling. In resonantie daarop transformeert jouw buitenwereld. Niet langer de verwondingen van je ziel maar wie jij in essentie bent neemt vorm aan in deze werkelijkheid. In die uitstraling keer alles terug naar het licht.

Welkom in de School van Licht!

Over dit dagboek

Regelmatig deel ik inzichten, ervaringen, informatie en belevenissen over het proces van openen in Levend Meesterschap, multidimensionaal leven, een nieuwe werkelijkheid en de terugkeer van het heilige op aarde. Ik geniet ervan om in de vibratie van het nieuwe te schrijven en hoop dat mijn woorden je inspireren.

En, ik merk dat in deze vorm aandacht geven aan wat er in mij nieuw tot leven komt heerlijk is om te doen. Ik zie dat ik daarmee voeding geef aan een breed draagvlak voor wat ik vurig wens tot leven te zien komen in de vorm en op aarde: een verlichte nieuwe mensheid. Veel lees- en voelplezier.

Chris Pouw

Ontvang Updates

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

ONTVANG NU HET
GRATIS E-BOOK!

 

OEFENING IN VERTROUWEN

Met deze oefening in vertrouwen neem je op eigen kracht stappen om vertrouwen binnenin jezelf terug te vinden en te herstellen.

You have Successfully Subscribed!