Selecteer een pagina

Dromen van het mannelijke

Dagboekbericht – 15 augustus 2018

Vannacht droomde ik. Twee meester dirigenten in klassieke muziek kwamen op een heilige plek bij mij. De eerste als voorbereiding, de tweede om definitief diep door de pijn in mijn onderrug heen een bevrijding door te voeren. Een verstrengeling van vrouwelijk en mannelijk, de vervorming van de mannelijke energie als geheel en daarin het pure man zijn kwamen vrij. Sinds ik wakker ben ervaar ik een nieuw soort kwetsbaarheid waar ik liefst een paar dagen alleen in zou willen voelen en ervaren. Kostbaar voelt het. Nog niet in een stevigheid om te delen met de wereld voel ik de aanwezigheid van die man in mij geleidelijk uitbreiden en lijkt het erop dat de komende dagen een volgende grote verschuiving gebeurt in mij.

Tegelijk hoor ik van meer mensen dat een nieuwe balans mannelijk – vrouwelijk aan het groeien is. De strijd eindigt omdat mensen (mannen of vrouwen) kiezen om eerlijk te zijn, echt te zijn, zich te openen en aanwezig te zijn in de pijn die in al die ervaringen in dit leven en voorgaande levens is opgedaan in die strijd. Heel dichtbij mijzelf kom ik in die keuze om daar te voelen hoe eenzaam, gekwetst en in de steek gelaten ik mij heb gevoeld. Hoe ik in dit leven na mijn moeder steeds gezien wilde worden door een vrouw omdat ik de pijn in mijzelf niet aan wilde kijken. En ik begrijp, omdat ik daar zelf ben geweest, hoe intens het is om dat wel te doen. Om ja te zeggen, heel diep naar binnen te keren en die wond voelend toe te gaan laten in je bewustzijn. Het wordt daar op sommige punten zo zwart dat je geen hand meer voor ogen ziet. En toch weet ik (en weet jij) dat dat de enige weg is. Door dat donker, door die pijn heen.

Ken je die pijn in jezelf dan is daar empathie, compassie, mededogen en nederigheid. Ook daar waar een ander nog in zichzelf in strijd is. Het hoeft niet meer verbeterd of veranderd omdat je in jezelf toegang hebt tot de enige plek waar werkelijk verandering kan gebeuren. Diep in mijn basis ervaar ik vrede, vrijheid en liefde. Nog minder heb ik nu een vrouw nodig om de man in mij te vinden. Ik ken mijn innerlijke man en vrouw nog maar net en weet dat ze dit keer niet meer weg zullen gaan. Tsjonge, wat een vrede, wat een balans en wat een stilte. Al die energie die in strijd ging komt nu vrij voor samenwerking, creatie en de vermenigvuldiging van liefde.

Ik leef in liefde.

Over dit dagboek

Regelmatig deel ik inzichten, ervaringen, informatie en belevenissen over het proces van openen in Levend Meesterschap, multidimensionaal leven, een nieuwe werkelijkheid en de terugkeer van het heilige op aarde. Ik geniet ervan om in de vibratie van het nieuwe te schrijven en hoop dat mijn woorden je inspireren.

En, ik merk dat in deze vorm aandacht geven aan wat er in mij nieuw tot leven komt heerlijk is om te doen. Ik zie dat ik daarmee voeding geef aan een breed draagvlak voor wat ik vurig wens tot leven te zien komen in de vorm en op aarde: een verlichte nieuwe mensheid. Veel lees- en voelplezier.

Chris Pouw

Volgende
Integratie

Ontvang Updates

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

ONTVANG NU HET
GRATIS E-BOOK!

 

OEFENING IN VERTROUWEN

Met deze oefening in vertrouwen neem je op eigen kracht stappen om vertrouwen binnenin jezelf terug te vinden en te herstellen.

You have Successfully Subscribed!