Selecteer een pagina

Eindelijk mijn blauwdruk

Dagboekbericht – 28 september 2018

Door de afgelopen maanden, de retreat vorige week, alle beweging die nu gaande is en door alle relaties en vormen die ik ken en niet ken (ofwel het geheel) heen voel ik hoe mijn blauwdruk, het unieke dat ik ben, wie ik ben als licht nu in mijn lichaam tot leven komt. Dat noem ik het belichamen van mijn licht. Elke cel zindert van de vibratie van het unieke licht dat ik ben en van het waarom van mijn leven.

Gisteren schreef ik over Leiding geven in Stilte. En al met het schrijven van dat bericht voelde ik meer dan ooit te voren mijn blauwdruk levendig in mijn lichaam en energie. Hoe dat voelt? Vervuld, heel, één, één geheel, vrede, rust en ontspanning. Nog in de loop van de middag en avond kwam een oude reflex naar voren. Dan vind ik het, als reactie op de verandering in mij, even niet genoeg, niet groot genoeg, niet mooi genoeg en voel ik teleurstelling. Mijn vrouw Bibi stelde mij de vraag ‘geloof je nog wel in jezelf’. En zo ging ik ook slapen, met de letterlijke interpretatie van het in mijzelf geloven in mijzelf als mens, in mijn kunnen en wat ik op eigen kracht allemaal voor elkaar kan boxen.

Met het opstaan vanmorgen was ik moe en moest van ver komen. Onderweg met mijn dochter naar school herinnerde ik mij dat ik op Het Hoogeland waar ik werk als eerste de schilderijen van Ronny Staub zou ontmoeten. Gisteren zijn ze naar Nederland gekomen. De drie beelden vertegenwoordigen samen met wat er al hier aan schilderijen in Nederland is de visie voor een nieuwe werkelijkheid, een nieuwe wereld van licht, liefde, vrede en eenheid, zoals die door deze jonge schilder heen komt. Zijn blauwdruk, voor zover nu geïntegreerd, uitgedrukt in de vorm.

In het zien van deze werken voel je hoe die beweging in jezelf in gang komt. Je essentie ofwel je ware zelf en dus ook je blauwdruk komen naar voren, je persoonlijkheid en dichtere energie transformeert, het proces van ascensie start of versnelt. Met het zien van de beelden laat je in jezelf een omwenteling, een grote transformatie toe. De schilderijen zijn tentoongesteld in Het Hoogeland, Museumlaan 2 in Utrecht. Je kunt op afspraak langskomen of meedoen aan een workshop, dan kom je vanzelf ook de tentoonstelling tegen.

Samen met mijn lieve collega’s Irene en Joseph heb ik de werken uitgepakt en even tegen de muur gezet. Een eerste kennismaking met deze drie werken op Nederlandse bodem. En, contact maken met de beweging die innerlijk gaande is. Door twee prachtige daarop volgende sessies heen voelde ik meer en meer van mijn ware zelf ‘online’ komen. Alsof vele voorbereidende stappen zijn genomen en nu mijn energielichamen, mijn fysieke lichaam en mijn persoonlijkheid zo ver zijn om mijn hele licht te dragen. Ik herinner mij nu ik dit schrijf mijn post op Facebook midden in de zomer: ik draag mijn eigen licht. Of korter: ik draag mijn licht. Dat het zo zou zijn had ik niet voorzien….

De wrijving die ik in mijzelf voelde is op de achtergrond nog aanwezig. Ik ben nieuwsgierig waar ik door de nacht en ochtend heen doorheen ben gegaan. En nu ineens besef ik wat ‘geloof je nog wel in jezelf’ betekent. Ik hoef maar één letter aan te passen: ‘geloof je nog wel in jeZelf’. Geloof ik (nog) wel in het grotere, het creërende, het scheppende dat door mij heen werkt? Of is er ergens diep van binnen wantrouwen, twijfel en afscheiding van wie ik in wezen ben? Ik kies ervoor met mijn aandacht daarbij en bij de vernieuwing in mij tegelijk te blijven in mijn gevoel en mij te openen, aanwezig te zijn in wat deze dag mij verder nog zal brengen.

Ik voel de intense momenten van opening, van het dronken zijn van het licht en mijn ware zelf (dronken van God), samen met de deelnemers aan de retreat vorige week, en voel hoe dat vervuld zijn nu integreert. Hoe het vervuld zijn van het goddelijke (dat ik ben) stabiel of zelfs constant in en door mijn lichaam heen bestaat. En daar in staat geschreven waarvoor ik hier ben. Daar kan ik nu moeiteloos, zacht, open, aanwezig, doordringend en uitnodigend voor staan. Dat gaat vanzelf. Ik hoef het niet meer te doen. Het gebeurt zelfs als ik er niet mee bezig ben. ‘Eindelijk’ ervaar ik hoe door alles dat ik in dit leven bewust ervaar en veel meer heen mijn blauwdruk en dus dé blauwdruk tot leven komt. Het zoeken stopt. Ik weet waarvoor ik hier ben. Ik kom tot rust en bruis tegelijk van de energie om stappen te nemen en het grenzeloze potentieel dat door mij heen tot uitdrukking wil komen met al mijn talenten, gaven en vermogens vorm te geven.

Eindelijk mijn blauwdruk. Ik leef.

Over dit dagboek

Regelmatig deel ik inzichten, ervaringen, informatie en belevenissen over het proces van openen in Levend Meesterschap, multidimensionaal leven, een nieuwe werkelijkheid en de terugkeer van het heilige op aarde. Ik geniet ervan om in de vibratie van het nieuwe te schrijven en hoop dat mijn woorden je inspireren.

En, ik merk dat in deze vorm aandacht geven aan wat er in mij nieuw tot leven komt heerlijk is om te doen. Ik zie dat ik daarmee voeding geef aan een breed draagvlak voor wat ik vurig wens tot leven te zien komen in de vorm en op aarde: een verlichte nieuwe mensheid. Veel lees- en voelplezier.

Chris Pouw

Ontvang Updates

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

ONTVANG NU HET
GRATIS E-BOOK!

 

OEFENING IN VERTROUWEN

Met deze oefening in vertrouwen neem je op eigen kracht stappen om vertrouwen binnenin jezelf terug te vinden en te herstellen.

You have Successfully Subscribed!