Het geschenk van vertrouwen

Dagboekbericht – donderdag 22 november 2018

Vertrouwen wordt meestal naar buiten toe gericht: ik vertrouw jou, ik vertrouw de situatie, ik vertrouw die organisatie. Werkelijk vertrouwen kent geen richting. Het is een staat van zijn, een innerlijk gegeven dat als geschenk in jezelf ontvangen kan worden. In dat ontvangen in jezelf is het bijv. van mens tot mens een gegeven (niet aan de ander en/of met een agenda), een geschenk dat ontvangen wordt en als energetisch veld in beide tot leven komt. In dergelijk vertrouwen is er een ontspanning, diepe intimiteit, kwetsbaarheid en openheid waardoor er niet veiligheid maar geborgenheid is. Geborgenheid innerlijk en daardoor ook in de relatie. In die geborgenheid kan het hoogst mogelijk potentieel individueel en in de verbinding tot leven komen.

Wantrouwen, angst, afgunst, jaloezie, verlangen naar zuiverheid, puurheid en integriteit liggen op de loer. Hoe vaak is het voorgekomen in dit leven dat je vertrouwen in iemand of iets met voeten werd getreden? Niet te spreken over je voorgaande levens. Hoe vaak heb je het verbroken vertrouwen buiten jezelf gelegd en gedacht dat je alles in de hand kon houden en controleren? We zijn in het westen het contact verloren met toewijding en devotie. Een nederig besef van ons onderdeel zijn van een veel groter geheel en het in vertrouwen de beweging daar vanuit volgen. We willen zelf sturen, bepalen, controleren, verleden vergeten en toekomst bepalen.

Vandaag viert mijn vriend en collega Joseph zijn verjaardag. Gisteren kwam in mij een geschenk, dat wat gegeven is, tot leven. Maandag gaven wij samen een avond Man zijn in het licht en opende zonder afspraak of invulling een veld van vertrouwen waarin samenwerking in liefde en afstemming op/vanuit de leegte vanzelfsprekend is. Ik voelde ontspanning, vreugde en ook genegenheid in relatie en samenwerking met Joseph. Een gegeven, een geschenk, van vertrouwen kwam over mij. Waar ik voorheen het zelf moest zijn die de mensen zou begeleiden en ik mij niet realiseerde dat mijn lichtveld, zelfs als ik niet eens aanwezig ben, werkzaam is door alles heen, voelde en zag ik nu hoe ik heb uitgekeken naar dit moment zonder te weten dat het er zo uit zou zien. Zo eenvoudig, alle rommel afgestript en alleen essentie, het licht vanuit de leegte over. Naast een bezoek aan de sauna gaf ik het geschenk van vertrouwen wat betekent dat ik vertrouwen in mij ontvang. Joseph kon datzelfde geschenk daarmee in zichzelf ontvangen en dat was wat ik gisteren kon zien als het geschenk dat niet uit mijn eigen zak of denken komt. Het bestaat als gegeven, als ware natuur, in ieder mens. Zoals in een/het kind. Vertrouwen is geen vraag maar een gegeven.

In waar vertrouwen blijft over om dat wat gegeven is, het geschenk vanuit de leegte, te herkennen, te aanvaarden, toe te laten, te integreren en vorm te geven. Het hoe is eenvoudig als het uitgangspunt, het waarom, innerlijk tot leven is gekomen. Ken jij vertrouwen ín jezelf? Als sensatie, als gevoel, als staat van zijn?

Over dit dagboek

Regelmatig deel ik inzichten, ervaringen, informatie en belevenissen over het proces van openen in Levend Meesterschap, multidimensionaal leven, een nieuwe werkelijkheid en de terugkeer van het heilige op aarde. Ik geniet ervan om in de vibratie van het nieuwe te schrijven en hoop dat mijn woorden je inspireren.

En, ik merk dat in deze vorm aandacht geven aan wat er in mij nieuw tot leven komt heerlijk is om te doen. Ik zie dat ik daarmee voeding geef aan een breed draagvlak voor wat ik vurig wens tot leven te zien komen in de vorm en op aarde: een verlichte nieuwe mensheid. Veel lees- en voelplezier.

Chris Pouw

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

ONTVANG NU HET
GRATIS E-BOOK!

 

OEFENING IN VERTROUWEN

Met deze oefening in vertrouwen neem je op eigen kracht stappen om vertrouwen binnenin jezelf terug te vinden en te herstellen.

You have Successfully Subscribed!