Selecteer een pagina

De kracht van commitment deel 1 – de energetische kern van een liefdesrelatie

Dagboek van en Levend Meester – dag 36

Voor heel wat mensen is commitment een uitdaging. Er zijn aardig wat vervormingen en misvattingen in omloop. Een groot onderwerp waar ik vaker over zal gaan delen.

Commitment ofwel trouw aan monogamie i.p.v. het licht in jezelf en de ander, is een schoolvoorbeeld van het misverstand over commitment. Die vorm van trouw, loyaliteit en de bijbehorende set van geschreven en ongeschreven afspraken staat ver af van de diepgang van een intieme relatie gebaseerd op een onwrikbaar weten wat je heilige of hoogste keuze vanuit essentie is m.b.t. je relatie. Voor de helderheid heb ik het hier over een monogame man-vrouw relatie. De principes zijn van toepassing in elke andere samenstelling wat betreft seksuele geaardheid en hoeveelheid partners. Het gaat om het openen in een ruimer bewustzijn in welke vorm van liefdesrelatie (en relatie) dan ook.

Waarom ben je met je huidige partner in een liefdesrelatie? Is dat een voelbaar weten vanuit je kern? Of heb je eigenlijk geen antwoord?

Toen ik mijn vrouw ontmoette gaven wij elkaar een hand en was het essentie in mij en haar die ja zei. Zij wist dat meteen. Ik had er negen jaar voor nodig om tot de integratie van het al bekende besluit in mij te komen. De eerste 6 maanden waren magisch. Daarna begonnen in de uitwisseling, met het licht dat door ons heen kwam, de onbewuste lagen vrij te komen. Met een intens, pijnlijk, verscheurend, uitdagend, wondermooi en diep transformerend proces is nu negen jaar later de volle potentie van onze samenkomst op aarde in de vorm tot leven aan het komen. En beide hebben we heel wat keren onze vluchtwegen gevonden maar steeds bleef in de één, de ander of samen dat uitgangspunt, het werkelijke waarom van onze relatie voldoende in bewustzijn om te weten dat het geen vraag was om wel of niet verder te gaan met elkaar.

Als je het uitgangspunt voor werkelijk commitment vindt in de kern van je wezen als een onmiskenbaar ja voor deze partner, dan wordt dat een rode draad en is dat de basis voor een houder waarin het hoogst mogelijke potentieel in en door jou, je partner en jullie relatie heen kan openen. Dan bundelt en vermenigvuldigt jullie kracht en potentie en zie je in jullie relatie je hoogste bedoeling tot leven komen, waar je ook bent, wat je ook doet en wie je ook ontmoet. In die afstemming ken je de gedeelde visie in jullie partnerschap. Het waarom van je leven op aarde en jullie samenzijn. Dan open je in de ervaring van vervulling, diepe rust en ontspanning, samenwerking in liefde en balans in partnerschap, ouderschap, werk, leven en met de wereld.

En wat een uitstraling heeft zo’n commitment in deze wereld. Dat commitment gaat steeds verder voorbij aan jou en je partner zelf als je opent in commitment aan alles, iedereen, essentie en God. Een diepe overgave en dienstbaarheid aan de liefde.

Mijn wens is liefde.

Wat is jouw wens?

Over dit dagboek

Regelmatig deel ik inzichten, ervaringen, informatie en belevenissen over het proces van openen in Levend Meesterschap, multidimensionaal leven, een nieuwe werkelijkheid en de terugkeer van het heilige op aarde. Ik geniet ervan om in de vibratie van het nieuwe te schrijven en hoop dat mijn woorden je inspireren.

En, ik merk dat in deze vorm aandacht geven aan wat er in mij nieuw tot leven komt heerlijk is om te doen. Ik zie dat ik daarmee voeding geef aan een breed draagvlak voor wat ik vurig wens tot leven te zien komen in de vorm en op aarde: een verlichte nieuwe mensheid. Veel lees- en voelplezier.

Chris Pouw

Ontvang Updates

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

ONTVANG NU HET
GRATIS E-BOOK!

 

OEFENING IN VERTROUWEN

Met deze oefening in vertrouwen neem je op eigen kracht stappen om vertrouwen binnenin jezelf terug te vinden en te herstellen.

You have Successfully Subscribed!