Selecteer een pagina

Nieuwe maan – nu weet ik wat macht is

Dagboekbericht – 9 september 2018

Nieuwe maan! Gelegenheid om het nieuwe in mijzelf/jezelf toe te laten. In de workshop ‘keer terug naar je oorsprong’ die ik vrijdag gaf doken we naar binnen om contact te maken met het diepste van commitment. ‘Wat is commitment’ vroeg ik. Waar ben je aan gecommiteerd? Wat is in de kern je commitment dat het uitgangspunt moet zijn van alles? Het ijkpunt voor alles dat je doet, zegt en bent.

Voelend door lagen heen werd voor iedereen helder: commitment gaat over een volledige JA. In die keuze is geen nee aanwezig. Er is geen andere optie. Er is geen dualiteit. Dat is niet een bedacht commitment aan de vorm, de houder, de relatievorm of de ander maar het diepe en heldere innerlijke weten vanuit de kern van je wezen. Dat commitment heb ik door de jaren heen regelmatig ontmoet naar buiten toe en in mei van dit jaar helemaal kunnen en mogen ervaren. Wat een geschenk. Ik ben nog bezig het te ontvangen en integreren. In mezelf te balanceren. Door de zomer heen heeft zich die ervaring verdiept in relatie met mijn dochter, mijn vrouw, de mensen met wie ik samenwerk en daarna door alle vormen heen zoals mijn bedrijf. Maar ik vergat iets.

In een bericht in de zomer deelde ik de intentie ‘ik ben gelukkig, precies daar waar ik nu ben’. Het vroeg heel wat toegevingen om in overgave te komen aan het commitment, de ja die ik voelde in mijzelf. Ik had van alles bedacht om er vanaf te gaan omdat onderweg naar deze JA ik mezelf tegenkwam in donkerte, pijn en trauma. Een ontspanning, rust en een diep weten nemen nu stap voor stap de plaats in van onrust en buiten mezelf zoeken. En precies daar ontmoette ik vrijdag de mensen die naar de workshop waren gekomen. Op het punt waar de JA naar binnen toe keert.

Waaraan ben je van nature gecommitteerd? Wat is het meest vanzelfsprekende commitment dat tegelijk ook het vaakst wordt vergeten? Juist, het commitment aan jezelf, aan je incarnatie, je aanwezigheid op aarde, je hoogste bedoeling vanuit je licht of blauwdruk ofwel je ware zelf. Dat is het diepste ‘ik hou van mij’ waar het geen vraag is wat je kiest. En toch zijn er lagen die daar nee tegen zeggen, die er vanaf bewegen. Zoals dat ook kan gebeuren in een liefdesrelatie. Meteen bij een eerste ontmoeting is de JA bekend. Daarna begint een groot proces, een circus, een vrijkomen van alles dat er vanaf beweegt, projecties, behoeften en verlangens.

Alles komt uit de kast om het diepste commitment niet te hoeven leven. Daar keert commitment naar binnen toe, gaat commitment voorbij aan jezelf in je dualiteiten, eigenbelang, verborgen agenda’s en geheimen en open je in een verruimd bewustzijn in commitment aan het hogere in jezelf. Daar is het commitment dat alles overstijgt en doordringt. Ik smelt samen met je hoger zelf. En krijgt ‘ik hou van mij’ haar ware betekenis: liefde is in en door mij heen. Liefde heeft geen richting en is van niemand. Liefde is niets en hoeft niets te zijn. Liefde is.

En dan opent, zoals vrijdagavond in de workshop, het besef van wat het menselijk potentieel ofwel macht eigenlijk is. ‘De enige ware macht is liefde’ was de intentie die daaruit naar voren kwam. Geen kracht, geen spierballen, geen vertoon of vervorming. Niets anders dan de liefde zelf, de liefde die is. En elk JA dat in die lege ruimte tot leven komt kan vanuit rust, vrede en eenheid vormgegeven worden. Elk woord, elke stap, je aanwezigheid, alles dat jij aanraakt en waar je je aan verbindt wordt een kanaal voor en drager van die liefde waardoor het transformeert. Alles keert terug naar de oorsprong. Elke vorm wordt een goddelijk doorgeefluik voor licht en liefde. Hoe kun je dan nog twijfelen of je je moet of wil verbinden, of je het commitment, de JA die al in jou bestaat wel of niet vorm wil gaan geven? Hoe kun je nog geloven dat er überhaupt een keuze is?

De komende week ben ik in Zwitserland voor een retreat. Ik weet nog niet of ik dagboekberichten zal schrijven. Dat wijst zich. Vanaf 21 september ben ik er in ieder geval weer met regelmatig ervaringen en inzichten.

Ken je mensen die deze berichten iets zouden kunnen brengen, zou je ze dan willen uitnodigen om een kijkje te nemen? Daarmee help je mee om meer mensen te bereiken. Dank je voor je hulp.

Over dit dagboek

Regelmatig deel ik inzichten, ervaringen, informatie en belevenissen over het proces van openen in Levend Meesterschap, multidimensionaal leven, een nieuwe werkelijkheid en de terugkeer van het heilige op aarde. Ik geniet ervan om in de vibratie van het nieuwe te schrijven en hoop dat mijn woorden je inspireren.

En, ik merk dat in deze vorm aandacht geven aan wat er in mij nieuw tot leven komt heerlijk is om te doen. Ik zie dat ik daarmee voeding geef aan een breed draagvlak voor wat ik vurig wens tot leven te zien komen in de vorm en op aarde: een verlichte nieuwe mensheid. Veel lees- en voelplezier.

Chris Pouw

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

ONTVANG NU HET
GRATIS E-BOOK!

 

OEFENING IN VERTROUWEN

Met deze oefening in vertrouwen neem je op eigen kracht stappen om vertrouwen binnenin jezelf terug te vinden en te herstellen.

You have Successfully Subscribed!