Selecteer een pagina

Oefening in onvoorwaardelijkheid – gratis of niet?

Dagboek over Levend Meesterschap – 21 maart 2018

Sinds september geef ik waar ik zin in heb om dat met mensen te delen of aan hen cadeau te doen. Dat is begonnen met mijn verjaardag. Spontaan ging ik geven. Niet alleen in mijn werk maar ook in heel mijn leven. Heel lang had ik dat niet gedaan. De poort naar buiten was gesloten (beide kanten op trouwens). Ik zat gevangen in mezelf in eenzaamheid in de beschermingen die ik had opgebouwd. Wat een heerlijk gevoel om mijzelf daaruit vrij te maken en te voelen hoe de poort van liefde open ging. Een doorlopend en ‘moeiteloos’ uitstromen van liefde en licht. Door de maanden heen verandert de uitstroom van kleur maar welke vorm die ook aanneemt, er blijft onverminderd warmte voelbaar in het onvoorwaardelijke geven.

De afgelopen anderhalf jaar ontmoette ik meerdere keren mijn Egyptische vriend Mohammed Youssef. Een meester in onvoorwaardelijkheid. Hij gaf iemand twee keer hetzelfde cadeautje. Diegene wilde het teruggeven. Zijn antwoord: wat ik heb gegeven neem ik nooit meer terug. De warmte, vanzelfsprekendheid en onvoorwaardelijkheid kon ik in het begin maar moeilijk bevatten en aanvaarden. Op de achtergrond zocht iets in mij: is er ergens een addertje onder het gras? Wanneer blijkt ook hier toch een voorwaarde in de lucht te hangen? Maar, sinds ik Mohammed ken en met hem samenwerk is er geen moment geweest waarop ik heb ervaren dat er een voorwaarde was aan wat gegeven werd (over en weer). Er is een keuze tot samenwerking en daarin is het geven vanzelfsprekend, natuurlijk en hoeft er geen score te worden bijgehouden of wat ook. Die laag die nog checkt of het werkelijk waar is is geleidelijk op aan het lossen. De teleurstelling en pijn in dader- en slachtofferschap van zo’n lange tijd in dit en voorgaande levens in voorwaardelijkheid lost op. En nu verdiept mijn toewijding aan waarvoor ik op aarde ben, aan mijn hoogste bedoeling en het onvoorwaardelijk in de wereld brengen daarvan. De inhoud van wat ik ‘gratis’ aanbied ervaar ik als onvoorwaardelijk.

De klankreis die ik momenteel geef is zo’n cadeau zonder voorwaarde. Er is voor een deelnemer niets aan verbonden. Geen return, geen verplichting, geen voorwaarde. Ik geef dit, wat er ook in ervaren wordt, en zie het als een geschenk in mijzelf en voor wie wil om dit te kunnen ervaren. Daarbij ervaar ik nu zelfs de titel al als een belofte/invulling terwijl de ervaringen die mensen delen daar vast en zeker mee te maken hebben, maar dat doet er niet toe. Er is geen doel dat gehaald moet worden. Er is geen belofte die ingelost moet worden. En dan voel ik in mijzelf een angst. Als ik hier gehoor aan geef, dan geef ik het op om welke manier van manipulatie dan ook in te zetten. Dan laat ik het over aan God/het goddelijke of er mensen voor mij verschijnen of niet. En daar ontmoet ik een diepe wens. Om in die puurheid te leven.

Wat een cadeau.

Over dit dagboek

Regelmatig deel ik inzichten, ervaringen, informatie en belevenissen over het proces van openen in Levend Meesterschap, multidimensionaal leven, een nieuwe werkelijkheid en de terugkeer van het heilige op aarde. Ik geniet ervan om in de vibratie van het nieuwe te schrijven en hoop dat mijn woorden je inspireren.

En, ik merk dat in deze vorm aandacht geven aan wat er in mij nieuw tot leven komt heerlijk is om te doen. Ik zie dat ik daarmee voeding geef aan een breed draagvlak voor wat ik vurig wens tot leven te zien komen in de vorm en op aarde: een verlichte nieuwe mensheid. Veel lees- en voelplezier.

Chris Pouw

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

ONTVANG NU HET
GRATIS E-BOOK!

 

OEFENING IN VERTROUWEN

Met deze oefening in vertrouwen neem je op eigen kracht stappen om vertrouwen binnenin jezelf terug te vinden en te herstellen.

You have Successfully Subscribed!