Selecteer een pagina

Verbouwing van buiten en van binnen – het licht integreert

Dagboekbericht – 10 december 2018

Ruim een maand woon ik nu in mijn nieuwe huis. De begane grond en eerste verdieping waren door de verhuurder volledig gerenoveerd. Alsof je in een nieuw gebouwd huis gaat wonen. De zolder valt niet onder de verhuurder dus daar trof ik nog wel het één en ander aan. Meteen wist ik dat ik het grondig aan zou pakken. Iemand zei nog ‘laat het nou maar dicht want je weet nooit wat je tegenkomt’. Dat was voor mij het teken. Geen half werk en dus vroeg en kreeg ik toestemming om te verbouwen. De oude wanden en het plafond eruit en de muurtjes die veel verborgen gesloopt. Een hele klus die een flinke fysieke inspanning vroeg en nog vraagt. Heerlijk om mijn lijf te gebruiken, om alles in beweging te zetten en tegelijk ook best zwaar werk. En nu begin ik te ervaren hoe het is als er geen ‘muurtjes’ meer zijn. Geen beperkingen en limieten voor het licht in mij. Glimpen zijn het nu nog maar ik begin te beseffen, te zien en te voelen wat de kracht is van het lichtveld dat ik straks kan dragen.

En dan de binnenkant, want daar gaat het uiteindelijk om. Wat binnenin mij gebeurt neemt buiten mij vorm aan, als één geheel. De reflectie van mijn innerlijk zie ik dan verschijnen in mijn buitenwereld waardoor ik kan herkennen wat ik nog niet zie van mijzelf. Dan besef ik dat er in mij een grote verbouwing gaande is, dat ik de beweging in gang zet (beter gezegd ‘toelaat’) en dat deze transitie intens is en tegelijk best zwaar. Ik ben er behoorlijk moe van en met vlagen ervaar ik hoe het zal gaan zijn. Een tomeloze energie, vitaliteit en levenskracht komen dan vrij, mijn lichaam regenereert en het licht integreert. Maar voordat dat zover is is het nog één keer van mijn ziel waar ik mij nu toegewijd, dankbaar en liefdevol aan wijd. De verbouwing die innerlijk betekent dat ik kies om het werk van mijn ziel af te sluiten en mij vrij te maken om vanuit het licht beschikbaar en dienstbaar in de wereld te zijn. En met dat besluit verwacht ik stap voor stap te zullen ervaren hoe niet langer in mijn buitenwereld de reflectie van mijn ziel maar alleen nog de reflectie van mijn licht manifesteert. Geduldig, gehoorzaam en vastberaden ga ik in 2019 voor het voltooien van de verbouwing en het leven in het nieuwe huis. Niet meer een huis van de ziel maar een huis van licht.

In deze verschuiving zie ik hoe het steeds de reflectie van mijn ziel is geweest die in deze wereld herhalingen en patronen van vallen, opstaan, strijd en tekort creëerde zodat ik kon zien wie ik ben geweest en welke trilling ik nog uitzond zonder dat door te hebben. Onwetend en onbewust (laat het maar dicht want je weet nooit wat je tegenkomt….). Alles ligt nu open. Er is niets meer te verbergen, niets meer op te lossen, niets meer goed te maken, geen schuld meer, niets meer overeind te houden. De grote innerlijke verbouwing betekent het volledige afscheid van mijn ziel en de integratie van mijn ware zelf, de geest, het licht, als 0-punt ofwel uitgangspunt voor wie ik ben en hoe ik leef. Geen half werk maar nu de volledige keuze voor het licht.

Net als het lichaam straalt de ziel, zonder essentie er binnenin, geen licht uit … Zo lang, door vele vele levens heen, is het de ingebrande gewoonte geweest om vanuit mijn ziel te komen. En om die te verwarren met essentie. Om te denken dat alle tovenarij, alchemie, de hogepriester, de bisschop, de farao, de koning en vele anderen figuren in mij heilig waren. Ja, de ziel is een creatie van God en dus heilig. Wat ligt opgeslagen in de ziel is vervorming, trauma, onverwerkte pijn. De directe weg naar het licht gaat door al dat duister heen, van binnenuit. Zorgen dat je jezelf kent als ziel, de integratie toelaten en je gedrag rigoureus veranderen. Vanuit de kern, je essentie, komt dan het licht door je ziel en je lichaam heen.

En reken maar dat deze verbouwing niet alleen in mij gaande is. We bewegen als geheel (de mensheid) richting het opheffen van de sluiers. Daar waar ieder voor zichzelf kan en zal moeten gaan zien en erkennen wie hij of zij is als ziel en in het licht. Je kunt je voorbereiden, stappen nemen en bewust ervaren hoe het licht door alles heen naar voren komt. Of je kunt nog een tijdje niet luisteren naar het geweten in je, naar wat vanuit het licht door je heen komt en geen gehoor geven aan de beweging die onontkoombaar is. Je kunt de verbouwing nog wel even uitstellen, afstellen of laten zitten. Maar of je wil of niet, het gaat gebeuren. We zijn als geheel in transitie. Wat doe jij?

Over dit dagboek

Regelmatig deel ik inzichten, ervaringen, informatie en belevenissen over het proces van openen in Levend Meesterschap, multidimensionaal leven, een nieuwe werkelijkheid en de terugkeer van het heilige op aarde. Ik geniet ervan om in de vibratie van het nieuwe te schrijven en hoop dat mijn woorden je inspireren.

En, ik merk dat in deze vorm aandacht geven aan wat er in mij nieuw tot leven komt heerlijk is om te doen. Ik zie dat ik daarmee voeding geef aan een breed draagvlak voor wat ik vurig wens tot leven te zien komen in de vorm en op aarde: een verlichte nieuwe mensheid. Veel lees- en voelplezier.

Chris Pouw

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

ONTVANG NU HET
GRATIS E-BOOK!

 

OEFENING IN VERTROUWEN

Met deze oefening in vertrouwen neem je op eigen kracht stappen om vertrouwen binnenin jezelf terug te vinden en te herstellen.

You have Successfully Subscribed!