Selecteer een pagina

Vrijheid – ik ben niet meer bang voor mezelf, ik hou van mij

Dagboekbericht – 7 september 2018

Door de ervaringen van de afgelopen dagen heen voelde ik dat er iets groters gaande was. Ik vond mijzelf terug in wat oude patronen. Steeds bezig zijn met werk, telefoon en laptop. Oogcontact en fysiek contact uit de weg gaan en in het praktische blijven i.p.v. vanuit de diepte van mijn gevoel mij in te brengen en te delen. Dan wil ik ook in de vorm vastpakken. Met de verkoop van ons huis komen daarin heel wat reactiepatronen aan het licht. Ik erger me daar niet aan en probeer mezelf niet te forceren er iets aan te veranderen. Ik voel de energie waar vanuit die oude gedragingen aan gaan staan en zoveel ik kan ben ik daarmee in contact.

Gisterochtend was ik ineens een paar uur onverwacht vrij. Daarin heb ik tijd genomen om in mezelf te voelen en te ervaren wat er werkelijk gaande was. Terwijl ik in de tibetanen (5 yoga houdingen) mijn lichaam opende kwam verdriet vrij. Daarna ging ik op bed liggen en opende mij in de ervaring. Steeds werd ik ‘wakker’ en merkte dat mijn adem gestopt was. Een ervaring die ik vaker meemaak maar nu was er iets anders. Mijn innerlijke gids kwam sterker dan voorheen naar voren. Ik stelde in mijzelf de vraag of ik door moest gaan met de verkoop en het antwoord was voelbaar als een ja die door mijn lichaam stroomde. Ik kwam in mijzelf tot rust en van daaruit kon ik geleidelijk weer in beweging komen.

Gisteravond hebben Bibi en ik bij de makelaar ja gezegd tegen het plaatsen van ons huis op Funda. Aan het einde van de dag kwam het bord op het raam te hangen. Vandaag staan we daadwerkelijk op Funda. De eerste 1000 views zijn inmiddels binnen. Als een onomkeerbare verandering is met deze ja een groot proces in gang gezet. We voelen ons voorbereid en wankel tegelijk. En tegelijk gebeurt er op alle andere vlakken in deze periode van ons leven zoveel dat we elkaar gisteravond ontmoetten en het door alles dat nog bezig was te integreren (en dat is nog gaande) te openen voor wat er op dat moment in onze verbinding en relatie leefde. Een afstandelijkheid, koelte, verharding. Laat mij maar alleen of met rust. Irritatie en prikkelbaar. Het is al genoeg wat ik te verwerken heb, dit kan er nu even niet bij. Daar heb ik nu geen ruimte voor. Ken je die uitvluchten en smoezen om het gaan voelen van wat er in je leeft uit de weg te gaan?

Toch kozen we heel bewust daar doorheen elkaar aan te raken, open te gaan en in intimiteit te komen. En daarin opende zich de diepte van wat er gaande is. Beide voelen we de dualiteit van een diep verlangen en een grote angst voor overgave. Gaan leven in de stroom en niets anders meer volgen dan een grotere regie. Alle projecten en plannen die bedacht zijn loslaten. Het willen en proberen te controleren van onze nieuwe woonplek overlaten. Natuurlijk maken we er contact mee, kijken we zelf naar mogelijkheden, vragen we rond, hebben we een visualisatie gemaakt en veel meer. Maar, heel diep dringt het besef door dat het oude doen niet meer gaat en werkt. Dat in die diepe overgave ik het niet meer zelf ben die het doet. Ja, ik neem de aardse stappen, maar de beweging komt niet uit mijn denken of mijn persoonlijkheid. Die komt uit essentie. En daar kom ik nog wel het één en ander tegen dat zegt ‘wacht even’.

Gisteren noemden we het beide angst. De energie en het gevoel daarvan volgend naar binnen toe voelden we ons hart en daarna onze basis openen. En in het hernieuwd ontmoeten op alle lagen, van wezen tot wezen zei Bibi het volgende: ‘ik ben niet meer bang voor je’. Daar kwam even wat verdriet vrij…. Tjonge. Meteen keerde het in die bevrijdende woorden in mij naar binnen en voelde ik ‘ik ben niet meer bang voor mij’. Ik nodigde Bibi uit haar woorden in zichzelf naar binnen te brengen en ook zij kon de bevrijding daarin toelaten. Een hele nieuwe kleur van ‘ik hou van mij’.

En vandaag zie ik hoe de afgelopen drie weken stap voor stap de voorbereidingen op het te koop zetten van ons huis en ook op de retreat van volgende week synchroon lopen met de veranderingen in een veel ruimer bewustzijn. Een grotere regie wordt zichtbaar. Voorbij de angst voor mijzelf, voor mijn licht en mijn macht, voel ik de wens om vanaf hier niet meer in te willen vullen, vol te zijn van verwachtingen, maar mij te openen voor de ervaringen die ik wens vanuit mijn essentie. Om mijn essentie te volgen en daar te zijn waar ik bedoeld ben. Waar wij gaan wonen weet ik niet. We gaan genieten van de ervaring. En, ik ben thuis in mijzelf als nooit tevoren. Alles is mogelijk. Ik ben vrij.

Een intensieve dag in Levend Meesterschap!

Over dit dagboek

Regelmatig deel ik inzichten, ervaringen, informatie en belevenissen over het proces van openen in Levend Meesterschap, multidimensionaal leven, een nieuwe werkelijkheid en de terugkeer van het heilige op aarde. Ik geniet ervan om in de vibratie van het nieuwe te schrijven en hoop dat mijn woorden je inspireren.

En, ik merk dat in deze vorm aandacht geven aan wat er in mij nieuw tot leven komt heerlijk is om te doen. Ik zie dat ik daarmee voeding geef aan een breed draagvlak voor wat ik vurig wens tot leven te zien komen in de vorm en op aarde: een verlichte nieuwe mensheid. Veel lees- en voelplezier.

Chris Pouw

Ontvang Updates

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

ONTVANG NU HET
GRATIS E-BOOK!

 

OEFENING IN VERTROUWEN

Met deze oefening in vertrouwen neem je op eigen kracht stappen om vertrouwen binnenin jezelf terug te vinden en te herstellen.

You have Successfully Subscribed!