Selecteer een pagina

Wil ik dit zien?

Dagboekbericht – 7 november

Nieuwe maan: al een dag of 10 bouwt het veld op en merk ik hoe ik niet wil zien wat er gebeurt. Er vindt innerlijk (en dus ook in het geheel) een grote verandering plaats. Een nieuwe werkelijkheid wordt betreden. Zoals ik eerder schreef ervaar ik de verschuiving richting ‘het nieuwe leven’ en zie ik hoe ik nog terugkijk. Ik zoek nog houvast in tijd, ruimte en creatie terwijl het mijn wens is daarbinnen in vrijheid aanwezig te kunnen zijn.

Voordat dat kan moet ik eerst tijd en ruimte helemaal verlaten. Eigenlijk heb ik dat ervaren in mei. Dat ging toen ‘ten koste van’ mijn huwelijk, mijn relatie met mijn dochter en mijzelf. En toch moest het gebeuren. Of anders gezegd: het wilde ervaren worden. Heel geleidelijk begin ik de implicatie van dat verlangen, om ruimte en tijd te verlaten, te beseffen. Als ik door die poort ga dan ervaar ik deze creatie vanuit leegte en niet meer van binnenuit op de oude manier (gehecht, vol verlangens, behoeftig, afhankelijk, angstig en overlevend) terwijl ik juist zo hard heb gewerkt om in deze creatie te komen, om te incarneren en het licht te integreren. Maar, zolang ik nog vanuit de creatie zelf kom, hoe alles tot nu toe is vormgegeven en ingericht door mij als mens, door vele levens heen en als collectief door de mensheid, dan blijf ik herhalingen van het oude creëren. En precies daar zit het ware meesterschap. In het bewustzijn dat ervaart en aanwezig is buiten de tijd, ruimte en dus de creatie of schepping zelf, in en door het geheel van creatie heen aanwezig zijn. In die aanwezigheid wordt alles vloeibaar, lost op en gaat over in een nieuwe vorm. Aanwezigheid wordt dan licht, liefde en creatie. Een vanzelfsprekend en natuurlijk geven dat ook wel genade wordt genoemd.

Als die staat van zijn. als dat bewustzijn, integreert dan val ik samen met de leegte, de oneindigheid, ofwel dat wat de bron werkelijk is. De bron is niet iets maar een lege ruimte waarin alles is dat mogelijk is en onmogelijk is. En ga in dat besef maar eens proberen in de vorm iets voor elkaar te krijgen. Alles is dan vloeibaar, beweeglijk, veranderlijk. Hoe kun je dan kiezen en je ergens aan verbinden of ergens ja tegen zeggen. Welke vorm is het dan, welke van de vele mogelijkheden die in die ruimte ervaren kunnen worden kies je dan? Zou het kunnen dat daar vrije wil in het spel komt en jij als mens wat in die leegte (uit het niets) tot leven komt door jou mens zijn heen hier op aarde vorm kunt gaan geven? Als je dat weet, zou je dan geen zin hebben om jezelf zo te organiseren dat alles dat in de weg staat om daarvoor beschikbaar te zijn is opgeruimd? Pas dan ben je werkelijk dienstbaar en beschikbaar. Al het andere is creatie. Een fake dienstbaarheid om mooi te zijn, aandacht te krijgen of op te vallen. Een spiritueel ego dat zich dienstbaar voordoet maar ondertussen een dijk van een agenda presenteert. Dienstbaarheid als staat van zijn wordt het na de ontmanteling van die identiteit. En wat een schoonheid kan er dan ervaren worden ….

Ik ben benieuwd wat er vandaag bij nieuwe maan door jou heen komt. Ik kies ervoor een begin te maken met het zien ervan in mijzelf. De conclusies die meteen in me opkomen over de aardse stappen die ik dan ga maken laat ik voorbij gaan en ik open mij voor wat zich ontvouwt. Ik kies ervoor het nieuwe innerlijk toe te laten in vertrouwen, zonder precies te weten wat het is en waar het over gaat. En in die keuze begin ik nu, terwijl ik schrijf, wat ontspanning en vreugde te voelen.

Pfoei, een intense nieuwe maan. Ik ben dankbaar (met een kleine vermoeide zucht er achteraan …).

Over dit dagboek

Regelmatig deel ik inzichten, ervaringen, informatie en belevenissen over het proces van openen in Levend Meesterschap, multidimensionaal leven, een nieuwe werkelijkheid en de terugkeer van het heilige op aarde. Ik geniet ervan om in de vibratie van het nieuwe te schrijven en hoop dat mijn woorden je inspireren.

En, ik merk dat in deze vorm aandacht geven aan wat er in mij nieuw tot leven komt heerlijk is om te doen. Ik zie dat ik daarmee voeding geef aan een breed draagvlak voor wat ik vurig wens tot leven te zien komen in de vorm en op aarde: een verlichte nieuwe mensheid. Veel lees- en voelplezier.

Chris Pouw

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

ONTVANG NU HET
GRATIS E-BOOK!

 

OEFENING IN VERTROUWEN

Met deze oefening in vertrouwen neem je op eigen kracht stappen om vertrouwen binnenin jezelf terug te vinden en te herstellen.

You have Successfully Subscribed!